Chiro? Chironieuws!

NIEUWSBRIEVEN

- Chironieuws: JANUARI 2019 

Elke maand versturen wij een nieuwsbrief met alle laatste Chiroweetjes. 
Je krijgt hem via mail als je ingeschreven bent. Krijg je de mail niet? Mail dan even naar chiromeisjesloenhout@hotmail.com en geef je gegevens door. 
Lees ons Chironieuws ook op Facebook of hier op onze website. 

ALGEMENE INFORMATIE

Elk jaar organiseren de meisjes verschillende activiteiten. Dit om de kosten van het Chirojaar zo laag mogelijk te houden voor onze leden. Kom gerust smullen op onze stoofvlees -en videe of het ontbijtbuffet. Daarnaast helpen wij elk jaar mee aan de pillampentocht in samenwerking met de KWB en de veldtoertocht van de ' Bosduiners'. Maar ook speciale gelegenheden laten wij niet aan ons voorbij gaan. Samen vieren wij de aankomst van Sinterklaas, houden we een groot kerstfeest, verkleden we ons op carnaval, maken we eens een uitstap, ... 

Binnen onze Chiro werken we met 6 verschillende afdelingen. 

  • Ribbels: De allerjongste leden zijn de ribbels (6-8 jaar).  De ribbels houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. 
  • Speelclub: Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub (9-10 jaar). Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten.
  • Kwiks: De 11- tot 12-jarigen hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden.  
  • Tippers: De tippers (13-14 jaar) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken of te zwijmelen over een superster of over die ene knappe jongen van op school, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn.
  • Tiptiens: De tiptiens(15-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met de rugzak of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. 
  • Aspi's: De oudste afdeling (17-18 jaar) neemt het er goed van en wisselt hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Soms organiseren ze zelf een aspifuif of leven ze een week op de Chiro tijdens een leefweek. Kortom: de aspi-jaren zijn de kers op de taart van jaren lid zijn bij de Chiro!